23. Juna 2024.

Da li je ovo Crna Gora , na koju se građanke i građani trebaju navići?

0

❌Romski savjet najoštrije osuđuje današnji incident koji se dogodio u lokalu “Zlatni papagaj” na Žabljaku i pruža maksimalnu podršku NVO “Sistem” u borbi protiv diskriminacije sa kojom se suočavamo gotovo pa svakodnevno.

➡️Naime, zaposlene/i , volonteri i vršnjački edukatorke/i iz NVO “Sistem” su otišli na jednodnevni izlet na Žabljaku. Medjutim, u pomenutom lokalu se dogodio incident to jeste verbalni napad kao i zabrana zadržavanja u pomenutom lokalu, izazvan od strane suvlasnika/menadžera lokala Pejovic V. a sve na osnovu nacionalne pripadnosti( RE zajednice) kao i na osnovu pretpostavljene seksualne orijentacije.

➡️Pored bezobraznog ponašanja koje ne odgovara nikome a kamoli ljudskom bicu pale su uvrijedljive riječi poput “mrš iz lokala”, “ne primamo takve” kao i “izlazite cigani”…

Ne trebamo napominjati da je navedena situacija kaznjiva KZCG i takođe naglasiti da se svakodnevno suočavamo sa primjerima diskriminacije i predrasuda prema nama, koje su u evidentnom porastu.

‼️Pozivamo nadležne organe, institucije, ostale nevladine organizacije da reaguju jer današnji događaj je ostavio posljedice straha za bezbjednost na maloljetnu djecu koje su bile žrtve kao i na zaposlene iz NVO “Sistem” .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *