23. Juna 2024.

Uručena su sredstva dodijeljenja od strane Opštine Bar za pomoć porodici stradalih u požaru

Screenshot

‼️Romski Savjet želi da obavijesti javnost da su uručena sredstva dodijeljenja od strane Opštine Bar za pomoć porodici stradalih u požaru

➡️U prostorijama Romskog savjeta, predsjednik Romskog savjeta je uručio novčana sredstva u visini od 12.000 eura za otklanjanje posljedica vanrednih okolnosti- požara montažnih objekata pod Volujice. Sredstava su opredijeljena iz stalne budžetske rezerve Opštine Bar za 2024. godinu i to kao pomoć porodicama.

S obzirom da porodice nemaju riješen i regulisan pravni status u Crnoj Gori, iz tog razloga je predložena da se pomenuta novčana sredstava uplate Romskom savjetu Crne Gore.

‼️Želimo da naglasimo da smo u kontinuiranoj komunikaciji sa članovima porodice stradalih u požaru pod Volujice, koji su se samoinicijativno vratili u Bar, tu činjenicu mogu potvrditi i pomenuti članovi porodica.

Romski savjet pruža sve relevantne informacije koje ostvarimo u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Opštinom Bar i svim drugim relevantnim subjektima u cilju što efikasnijeg i kvalitetnijeg rješavanja ovog problema.

‼️Svjesni da je problem stanovanja jedan od problema sa kojima se romska zajednica konstantno suočava, ali se nadamo i vjerujemo da će relevante institucije pokazati svu spremnost da svi zajednički djelujemo.
Predsjednik Romskog savjeta
Mensur Šaljaj