28. Maja 2024.

U organizaciji JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore danas je u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici promovisan Romski pojmovnik/ i više od toga/, autorke dr Vesne Delić.

❗️U organizaciji JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore danas je u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici promovisan Romski pojmovnik/ i više od toga/, autorke dr Vesne Delić.

🗣️Govoli su: dr Vesna Delić, autorka, Mensur Šaljaj, predsjednik Romskog savjeta i Salko Luboder, direktor JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore. Moderatorka programa bila je Vesna Šoškić.

➡️Izdavač publikacije Romsko pojmovnik je JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

💬 Mensur Šaljaj se zahvalio JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, gospodinu Salku Luboderu i njegovoj ekipi za objavljivanje publikacije Romski pojmovnik za koji smatra da je jako značajan za romsku zajednicu. On se takođe zahvalio i dr Vesni Delić koja je sjajno u detalje opisala Rome, njihovu istoriju, kulturu, porijeklo i drugo. Zahvaljujući radu CEKUM-a, u saradnji sa Romskim savjetom, romski jezik nije doživio sudbinu potpune asimilacije. Zahvaljujući radu Centra, dobili smo adekvatan rječnik na Romskom jeziku na gurbetskom dijalektu što je i te kako bilo potrebno našoj zajednici.